Vichy Normaderm Phytosolution serum


Pozdrav drage moje i dobrodošle u novi post :)

Za danas sam vam pripremila recenziju jednog proizvoda kojeg testiram već par mjeseci jer sam se htjela u potpunosti uvjeriti u njegovo djelovanje prije nego što ga spomenem. Riječ je o Vichy Normaderm Phytosolution serumu za lice. 

Za početak, krenimo od toga kakav je moj tip kože - mješovita do masna i često dehidrirana. Godinama sam muku mučila s masnom kožom jer sam uporno koristila proizvode koji matiraju i samoj sebi radila više štete nego koristi - kratkoročno se lice matira dok se na duge staze isušuje do te mjere da koža luči puno više sebuma nego inače. Koji god proizvod koristila, na kraju dana bih se pretvorila u masnu fleku, a ako sam imala makeup na licu, to je pred kraj dana izgledalo užasno. Naravno, u kombinaciji s matirajućim kremama i serumima su ti bili i mat puderi koje sam dodatno fiksirala velikim količinama pudera u kamenu ili u prahu, čak do nekoliko puta dnevno (tijekom dana kad bih pokupila višak sebuma s lica bih uredno nanosila novi sloj pudera u prahu/kamenu) tako da je ona masna fleka na kraju dana često izgledala i cakey. 

To je tako trajalo sve dok nisam počela malo više eksperimentirati s proizvodima ali i čitati o njima, istraživati i sve više fokus stavljati na različite aktivne sastojke u samim proizvodima. Nikad nisam vodila preveliku borbu s prištićima osim onih dana u mjesecu, više je riječ o miteserima ili sitnim nepravilnostima koje imam s vremena na vrijeme. 

Jedan od aktivnih sastojaka koji mi je uvelike olakšao život jest hijaluronska kiselina. Od kako sam počela više pažnje pridavati proizvodima s hijaluronskom kiselinom, moja koža je živnula i proizvodi puno manje sebuma nego inače. Dakako, kako volim eksperimentirati i s drugim vrstama kiselina, a pogotovo salicilnom, Vichy Normaderm Phytosolution serum mi se činio kao odličan odabir.

Sastav seruma:

AQUA / WATER - GLYCERIN - SALICYLIC ACID - ISONONYL ISONONANOATE - BUTYLENE GLYCOL - KAOLIN - ZINC SULFATE - BIFIDA FERMENT LYSATE - SODIUM HYDROXIDE - SODIUM POLYACRYLATE - SODIUM HYALURONATE - SODIUM BENZOATE - PHENOXYETHANOL - ASCORBYL GLUCOSIDE - CAPRYLYL GLYCOL - HYDROLYZED ALGIN - TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE - BIOSACCHARIDE GUM-1 - ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER - PARFUM / FRAGRANCE


Riječ je o serumu mliječno bijele boje i lagane teksture koji se brzo upija u kožu. Koristim ga isključivo u noćnoj njezi kože lica zbog salicilne kiseline koja je visoko u sastavu (uz obavezan SPF preko dana). Za cijelo lice su mi dovoljna 3-4 potiska pumpice baš zbog same teksture proizvoda tako da nema potrebe za većom količinom. Koristim ga otprilike svaku drugu večer jer nemam potrebu za salicilnom kiselinom svakodnevno i moram priznati da mi se stvarno sviđa. Nije mi uzrokovao nikakve dodatne nepravilnosti, regulira mi lučenje sebuma, djeluje na eventualne sitne nepravilnosti koje imam na licu, a hijaluronska kiselina u sastavu je odlična jer sam serum nije isušujuć na koži. Naravno, ne koristim ga samostalno već uvijek završim njegu s kremom ali bez problema može proći i malo dulji period između nanošenja seruma i stavljanje kreme bez da me koža počne neugodno zatezati.

Preporučam li proizvod? Da. Napomenula bih samo da, obzirom na salicilnu kiselinu u sastavu, proizvod može uzrokovati čišćenje kože iznutra što rezultira izbacivanjem prištića na površinu kože. Naravno, to ne znači da je proizvod loš već da radi svoj posao. :) 

Nabaviti ga možete na Notinu po cijeni od 135,00 kn, a sada je i pravi trenutak za narudžbu obzirom da je besplatna poštarina. :)

xoxo
Anita

Primjedbe

  1. This is great, thanks for the shar.e. Also, if you are visit our website if you are looking for assistance with your nursing assignment:

    Nursing Assignment Help

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi